Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

Анаеробен биолошки третман на отпадни води и ѓубрива

Свртете ги отпадни води и / или отпад на електрична енергија.


Системите за анаеробни третмани се базираат на биолошки процес кој се управува и контролира под анаеробни услови, кои ефикасно ги третираат хемикалиите, додека произведуваат биогас и многу малку биомаса (без кислород). Експертите за анаеробни третмани на Nijhuis имаат огромно искуство и знаење за правилно избирање, проектирање, градење и управување со анаеробни процеси кои им обезбедуваат на клиентите најдобро решение за третман.Нашите наградувани одржливи анаеробни решенија AECOMIXTM доаѓаат во различни докажани опции, овозможувајќи му на Nijhuis да понуди најдобра апликација. Без разлика дали сте заинтересирани за:
- да ја претворите водата во електрана,
- да го намалите оптеретувањето на индустриските отпадни води за да ги задоволите барањата за доплата
- или да ги третирате индустриските отпадни води за рециклирање на водата,
Nijhuis може да го вклучи соодветниот технички пристап на AECOMIXTM, нудејќи им економски и еколошки придобивки. 

Технологиите AECOMIXTM  се применуваат врз миксот на супстанции во отпадни води и / или органски отпад.

AECOMIXTM-TAURUS

Реакторскиот систем Nijhuis AECOMIXTM-TAURUS е комплетен мешан анаеробен реактор погоден за сите видови отпад, ѓубриво, талог и култури за обновлива енергија. Под анаеробни околности, отпадот и органските супстанции се вари во биогас и се дегистира. Дополнително, може да се примени робустен чекор на одделување, како што се центрифуга за декорација или преса за да се одвои варењето во течна и цврста фракција.

За ефикасно третирање на вода / дигестирација, Nijhuis AECO-NAR овозможува да се третира течната фракција, да ги прифати предизвикувачките ко-супстрати во дигестирот, да се избегне токсичноста во дигестирот, да се зголеми приносот на биогас, да се намалат трошоците за испуштање и да се поврати амонијакот во ѓубриво. Особено за апликации за ѓубриво, целосното решение за обработка на ѓубривото Nijhuis GENIUS го претвора ѓубривото во зелени минерали и чиста вода која се состои од модуларни изборни технологии како AECOMIXTM-TAURUS, decanter, флотација на растворен воздух, AECO-NAR и UF / RO.

AECOMIXTM-AnMBBR
Анаеробната реакторска технологија, која е еден од наједноставните системи со сите анаеробни придобивки, се вклопува во секој расположив резервоар на пазарот и произведува биогас. AECOMIXTM-AnMBBR е компактна анаеробна технологија за носење за зелена површина и проширување. Поставувањето на иновативната технологија ќе го намали условот за предтретман, што ќе резултира со поголем принос на биогас.

AECOMIXTM-DGF
Наградуваниот AECOMIXTM-DGF систем е револуционерно и високо иновативно решение, посебно прилагодено за постројки за храна и пијалаци за ефикасно третирање на суровите отпадни води кои содржат високи концентрации на загадувачки честички. Дополнителните придобивки може да се реализираат кога фабриката, исто така, ги отстранува фабричките отпади.
Оваа технологија обезбедува едноставен и робустен анаеробен раствор за многу супстрати и висока ефикасност при отстранување на COD од повеќе од 95%.
Nijhuis AECOMIXTM-DGF е совршено решение за справување со отпадот од фабрика од органски отпад без потреба од (хемиски) претходен третман.

AECOMIXTM-EGSB / UASB / IR
Високата стапка на анаеробна технологија нуди отстранувања на високо контаминирани отпадни води во високонагружен анаеробен систем, заснован на процес на грануларен мил, со минимизиран отпечаток. Nijhuis AECOMIXTM-EGSB / UASB / IR вклучува едноставен и ефикасен внатрешен дизајн на цевките и подобрена ретенција за покомпактен, робустен систем за третман. Системот за предтретман ќе го заштити и во голема мера ќе ја подобри робусноста на технологијата за анаеробна обработка со висока содржина.

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси