Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

БОКАЛ ФИЛТЕР - MAXIMA OCEAN

  • Шифра: 20362
  • Бренд: ECOSOFT - НАША ВОДА
  • Цена: 1.302,00 денари

Maxima Ocean - компактен филтер бокал од 5,0 литри. Модерен дизајн и голем број на структурни предности кои давват удобност во секојдневното користење на филтерот.

Вкупниот обем на бокалот - 5,0 литри
Обемот на прочистена вода - 3,0 литри

• За капакот за дополнување вода во филтерот, е предвидено отворот лесно да се крева со палецот. Ова го прави полнењето мошне практично и брзо, без да се отстранува целиот капак.
• Капачето на садот ѕа истурање на филтрираната вода, се отвора под притисок на пречистената вода и обезбедува удобно користење без прскање на страна, а исто така, капакот ја штити прочистената вода од прашина
• На дното на садот, се поставени силиконски подлошки кои не дозволуваат лизгање на Бокалот и воедно штитат од гребење.
• Во кертриџите се користи уникатна мешавина на ECOMIX® D Филтрациски материјал
• ISO 9001 за управување со квалитетот: 2008

Безбедност. Украинската трговска марка „Наша вода„ е направена од сертифицирани безбедни материјали за здравјето. Филтерот ги има сите бенефиции на нашите филтри за вода и е специјално дизајниран за украинските води, кои се многу слични со нашите води.

Заштита. Luna - лесен и компактен филтер бокал, дизајниран за прочистување вода од чешма. Чиста вода во која  враќа природната боја и мирис. Го подобрува вкусот на чајот и кафето, го отстранува талогот, мирисот на хлор и сив филм на површината од чајот. За време на готвењето чиста вода ќе се зачува во храна и ќе дојдат до израз нејзините хранливи материи и витамини.

Период на Замена на кертриџот

Со потрошувачка до 3 литри вода на ден по лице, просечниот век на кертриџот треба да е:

   промена на кертриџ  
за семејство со 2 лица  околу 45 дена  
за семејство со 3 лица околу 30 дена  
за семејство со 4 лица околу 22 дена  

---------------------------------------------------

На следнава слика визуелно е прикажан периодот на замена.

 

Кертриџот има 4 степени на филтрација на водата:

1. Активен јаглен од кокосова лушпа за отстранување на хлор и органохлорини, со додавање на сребро бактерицидна компонента,  филтерски материјал кој го штити филтерот и пречистената вода од микроорганизми.
2. Јонска маса за размена на јони и тврдоста на водата, за прифакјање на калциумови и магнезиумови соли, кои предизвикуваат формирање на бигор во водата. Во овој чекор, исто така, се отстрануваат и тешките метали, радионуклеиди, железни соединенија. *** За подрачја каде водата е многу тврда, доаѓа до брзо заситување на јонската маса. Доколку Вашата вода е многу тврда а целта Ви е да ја омекнете, погледнете ги другите производи за таа намена (Реверзно Осмозни Системи, Омекнувачи на вода)
3. Активен јаглен со специфични порозна структура и високи перформанси. Отстранува природни органски соединенија, ја подобрува бојата, мирисот и вкусот на пречистената вода.
4. Порозни полипропиленски влакна, отстрануваат механички нечистотии и не ги пропуштаат честичките од филтерскиот медиум.


Предностите на овие кертриџи №4 филтер-бокали се:

Направени специјално за уникатна технологија за прочистување на вода од чешма.
Цената на 1 литар вода, прочистена од овој филтер е пониска од цената на 1 литар флаширана вода.
Не само што ги отстранува видливите честички, исто така, во основа го подобрува квалитетот и составот на водата, ја намалување и тврдоста на водата и спречува формирање бигор.

 ---------------------------------------------------

Забелешка:
- Степенот на прочистување, зависи од квалитетот на водата и може да варира во текот на користењето.
- Не користете кертриџ за подолго време (или за поголем волумен на прочистување на вода) од препорачаното. Во секој случај, кертриџот мора да се промени, најмалку еднаш во 3 месеци.
- Првиот пат кога ќе го поставите филтер кертриџот, да се истурат првите 2 бокали на филтрирана вода.
- Дизајниран за прочистување само на ладна вода од чешма.

УНИВЕРЗАЛЕН КЕРТРИЏ ЗА ФИЛТЕР БОКАЛИ

Универзален кертриџ за филтер бокали. Компатибилен со модел Luna, Maxima, Аквафор, Brita...Кертриџот има 5 степени на филтрација на водата:1. Активен јаглен од кокосова лушпа и додавање на сребро бактерицидна компонента отстранува хлор, organochlorines, го штити филтер и прочистена вода од микроорга...

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси