Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

Блогови

Третирање на отпадните води од прехранбената индустрија

Храна, пијалаци и млечни производиВодата е критичен ресурс на пазарот за храна и пијалаци, каде што се повеќе барањата за заштита на животната средина доведоа до нови технологии и работни практики за да создадат поодржлив начин за работа на фабриките за храна и пијалаци.    Предизвиците на пазарот за храна и пијалаци обично се однесуваат на: - намалување на внесот на водата од бунари или општ...

прочитај повеќе

Отпадна Вода

Отпадните води се насекаде околу вас. Од водата која тече низ тушот до истекот што доаѓа од влажни патишта. Отпадната вода е нус-производ на нашиот модерен начин на живот. Благодарение на напредната технологија за третман на отпадните води, водата што ја пиеме и користиме во нашето секојденвие се филтрира и се третира за да се отстранат загадувачите или хемикалии. Но, дали сте свесни за влијанието...

прочитај повеќе

10 Причини да пиете филтрирана вода

10 Причини да пиете филтрирана вода   1. Со цел да се профитира во здравстевните придобивки од водата, од суштинско значење е таа вода да биде од чист извор 2. Пиењето нечиста, загадена вода е водечка причина за епидемијата во земјите во развој 3.   Постојат повеќе од 2100 загадувачи кои ги има во водата од чешма, вклучувајќи и отрови 4. Флашираната вода не е алтернатива за водата од чешма 5...

прочитај повеќе

Поврзаноста на рН и реверзна осмоза

  Клиентите понекогаш поставуваат прашања во врска со водата, бидејќи тие ги слушаат информациите кои се прикажуваат во секојдневната комуникација со своите пријатели. Честопати тие информации се делумно точни или пак целосно погрешни. Водата што е произведена од страна на правилно функционирање на системот за  реверзна осмоза е една од најчистите води на располагање, но често RO корисниците с...

прочитај повеќе

Користи филтер и биди здрав

Постојат голем број соединенија на хлор. Кога хлорот се додава на водата, тој се комбинира со други природни компоненти за да го формираат Трихалометанот (ТХМ). Овој хлор како и неговите продукти, го предизвикуваат и создавањето на слободни радикали во организмите, создавајќи оштетувања на клетките и се високо канцерогени. Постои сомневање дека хлорот истотака предизвиква и стеснување на артериите...

прочитај повеќе

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси