Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

Третирање на отпадните води од прехранбената индустрија

Храна, пијалаци и млечни производи
Водата е критичен ресурс на пазарот за храна и пијалаци, каде што се повеќе барањата за заштита на животната средина доведоа до нови технологии и работни практики за да создадат поодржлив начин за работа на фабриките за храна и пијалаци.

 

 Предизвиците на пазарот за храна и пијалаци обично се однесуваат на:

- намалување на внесот на водата од бунари или општини и намалување на трошоците за испуштање на отпадните води.
- повторна употреба на отпадни води во цели за чистење и повторна употреба на водата од пастеризационите линии и кули за ладење.
- враќање на ресурси за да се искористат како извор на енергија, извор на топлина или за продавање како ѓубриво.


Со паметни решенија за одржливо користење на водата и обновување на ресурсите, Nijhuis помага да се претворат трошоците во профитен центар за да се исполнат барањата за одржливост, да се намали еколошката стапка, да се комбинира продуктивноста и енергетската ефикасност и да се намалат трошоците за животниот циклус во исто време.

Нашите концепти и системи се базирани на нашето широко искуство и знаење за примена во глобалната индустрија. Технолошките решенија се развиваат од страна на мултидисциплинарни, специјализирани тимови кои го комбинираат искуството на нашите достигнувања во глобален инженеринг и истражувачки тимови врз основа на најсовремените технологии како и широк спектар на специјализирани услуги.


Храна, пијалоци и млечни производи:
Нашата референтна база вклучува клиенти од мултинационални до локални компании во следните индустрии:

Пиварници, дестилерии и винарски визби.
Производители на безалкохолни пијалоци и пијалаци
Погодност и преработка на храна.
Компир и обработка на чипс.
Преработка на млеко.
Преработка на масло за јадење.
Месо, протеини и земјоделска обработка

Nijhuis има долгогодишно искуство во дизајнирање на целосни постројки за третман на отпадни води и измет. Искористување на енергетски постројки на пазарот, претворање на отпадот, отпадните води и ѓубривоте во вредност во следните индустрии:

Преработка на риба, месо и живина.
Земјоделски отпад, ѓубриво и преработка на биогас.

 

 

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси