Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

Полифосфатни кристали - Доза пакување

  • Шифра: 80002
  • Бренд: Aqua Win
  • Цена: 930,00 денари

Полифосфатните кристали се хемиски компоненти кои се користат во различни апликации, а основната функција им е да спречат или намалат формирање на каменец и наталожување на минерални отпадоци во системите за вода и цевките.

Еве неколку клучни аспекти на нивната функција:

Инхибирање на минерални отпадоци: Полифосфатните кристали реагираат со калциумот и магнезиумот, кои се основни компоненти во тврдите минерални отпадоци во водата. Оваа хемиска реакција креира комбинирани комплекси или врски со калциум и магнезиум, што ги спречува да се формираат камења или наталожувања на површините на цевките и апаратите.

Спречување на корозија: Полифосфатните кристали имаат и селективна функција за заштита од корозија. Тие можат да креираат заштитен слој на металните површини во системите за вода и цевки, што ги штити од оштетување поради корозија.

Одржување на ефикасноста на апаратите: Корозијата и наталожувањата на минерали во апаратите како бојлери, перални машини, и слични може да ја намалат нивната ефикасност и да им го скратат векот на употреба. Полифосфатните кристали помагаат во одржувањето на апаратите во добра состојба и продолжуваат нивниот век на употреба.

Подобрување на квалитетот на водата: Освен што ги заштитува системите и апаратите, полифосфатните кристали можат и да подобрат квалитетот на водата. Тие можат да го намалат вкусот и мирисот на хлорот и други нечистотии во водата.

 

животен век: 12-18 месеци

пакување: Рефил Доза за 10“ кертриџ

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси