Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

Реверзно Осмозни Системи

Реверзната осмоза е мембранска филтрација со највисок степен на прочистување на водата. Теоретски низ неа поминуваат само молекулите на водата, а останатите соединенија се исфрлаат како концентрат во одводот. Во пракса ефективноста на Р.О. мембраните е 80-99% ефикасност на отстранување на разни соединенија. Колку молекуларната големина на соединението е поголема, толку поефикасно се филтрира преку овој метод. Овој концепт се користи и како третман за отстранување на разни загадувачи кои се тешки за отстранување.  

 

BP105M - Петостепен Реверзно Осмозен Систем за под садопер

Основен модел Петостепен Реверзно Осмозен Систем со минерален филтер - за под садопер - филтрација 0,0001 микрон - Реверзна Осмоза е најефикасната метода на филтрација во денешницата. 5 фази на прочистување на водата вклучително и минерализацијаоколу 7,9 L вода за пиење на часEcosoft мембрански ел...

Ecosoft - ROBUST - Direct Flow - Реверзно Осмозен Систем

Барате, Реверзно Осмозен Систем со поголем капацитет? Сакате директно прочистена вода од Р.О. системот, без складирање во резервоарот? Имате Кафе Бар или ресторан и сакате Висококвалитетна вода за да ги изненадите Вашите гости со уникатен вкус на кафето и чајот? Коцките мраз, да се без мирис и парта...

МОНТАЖА НА Р.О. СИСТЕМ - ECOSOFT - под Садопер

Видео за чекор по чекор упатство, како да го монтирате сами Реверзно Осмозниот Систем. Доколку Ви е потешкотија, нашите сервисни екипи ќе ја извршат монтажата за Вас. Слободно јавете се и закажете монтажа на Р.О. Системот на телефонот + 389 75 304 403

ПРОМЕНА ФИЛТРИ на Р.О. систем - Ecosoft

Со ова видео ќе се запознаете со постапките за менување на филтри на Реверзно Осмозниот систем Ecosoft. Чекор по чекор упатство, како да ги менувате сами филтрите за Реверзно Осмозниот Систем. Доколку Ви е потешкотија, нашите сервисни екипи ќе ја извршат активноста за Вас. Слободно јавете се и закаж...

Ecosoft - Comercial - Реверзно Осмозен Систем MO6500

Реверзно Осмозен систем со 1 x 4040 DOW Filmtec мембрана, Grundfos пумпа, механички предфилтер, контролна Единица со дисплеј, Сонда за спроводливост… Идеален производ за добивање на вода со висок квалитет во поголеми количини. *** Оваа линија на Реверзно Осмозни Системи имаат потреба од предтретма...

Ecosoft - ROBUST mini STD - Direct Flow - Реверзно Осмозен Систем

Филтрите за обратна осмоза Ecosoft RObust обезбедуваат доволна количина чиста и безбедна вода за потребите на конзументи на кои им е потребен поголем капацитет или сакаат DirectFlow, обезбедена Р.О. вода. Клучни карактеристики Константен висок капацитет до 60 литри на часRecovery rate 50% — филтер...

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси