Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

FS201-S - Озонатор

  • Шифра: 20108
  • Бренд: FS201-S
  • Цена: 8.680,00 денари

Озонатор - уред кој произведува озон. Со вградена пумпа и тајмер за автоматско исклучување. Црево и распрскувачи на озонот кои може да се постават во вода и да вршат озонирање на водата.-озонот отстранува: вируси, бактерии, лоши миризби, до 3000 пати посилен оксиданс од хлорот, без нуспродукти од дезинфекција ...

Што е Озон?

Озонот е гас со моќни оксидациски способности кој има можност да отстрани 99% од бактериите и вирусите во воздухот и водата како и да се избегне инфицирање со бактерии.

Стерилизирањето на водата со озон е до 3000 пати посилна и поздрава од традиционалното стерилизирање на водата со хлор . Тој за брзо време множе да ги уништи колоните на стафилокока, салмонела и сите различни видови на бактерии и вируси. Озонот може за многу брзо време да ги разложи и да ги уништи хормоните или антибиотиците кои се наоѓаат во рибата, жкапмата, пилешкото месо, свинското, говетското и месото од патка. Тој исто така ги разложува и уништува и пестицидите кои се наоѓаат кај овошјето и зеленчукот. После процесот на стерилизација озонот се претвора во кислород без штетни последици. Сите паразити и бубачки кои ги има во овошјето и зеленчукот ке бидат унижтени со помош на меурчинјата што ги создава озонот за време на деконтаминацијата.

Одстранува над 95% од инсектицидите на зеленчукот и овошјето. Така секогаш ќе бидете сигурни дека конзумирате исклучиво здрава храна.  Доколку го потопите во озонска вода зеленчукот, рибата и месото, можете да го продолжите нивниот век на траење а воедно да ја задржите нивната свежина подолго време. Доколку од невнимание се здобиете со изкореница или со убодна рана, со потопување на повредениот дел во озонската вода може да избегнете инфицирање со бактерии како и можност за забрзување на процесот на оздравување.

Озонот брзо и ефикасно ја елиминира секоја непријатна миризба од фрижидер, кујнски отпад, бањи и соби, како и остранување на голем процент на бактерите и вирусите. Со помош на озонската вода може да вршите дезинфекција на валкана долна облека, фиоки, ормари чорапи и итн...и да го елиминирате непријатниот мирис од машината за перење со вградување на озонот во нејзиното корито. Го одстранува и го спречува настанување на дамки мувла во спални соби, гардеробери и складови. Миењето на лицето и туширањето со озонска вода може да ги подобри и спречи заболувањата на кожата, така што со вашата кожа ке биде мазна и сјајна со здрав изглед.

Озонот освен во домаќинството наоѓа примена и во рибниците. Со користење на озонската вода многукратно се спречува и ги заштитува рибите и шкампите од инфицирање со болести.

Апаратот има дисплеј преку кој може да ја следите работата на апаратот како и контрола колку долго користите озонирана вода или озон во воздухот.

 

Капацитет на производство: 200мг/час

напојување: 220 VAC

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Tимот на Б-П ФИЛТРИ на средба со жителите на Аеродром

  По повод Светскиот ден на водата тимот на Б-П филтри ќе оствари средба со жителите на Аеродором...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси